Indkøbskurv
Antal
0 stk.
Total
0 kr.

Den Danske Antikvarboghandlerforening ILAB-LILA
  

Rarebookings

Nodeomslag

28/04/2018

Nodeomslag: I den første halvdel af det 20.århundrede, samtidigt med populærmusikkens fremkomst, begyndte musikforlagene at udstyre nodehæfter med farverige omslag med scener og motiver fra sangene. Mange af tidens kendte illustratorer - Storm P. , Sven Brasch, Harald Jordan, Herluf Jensenius, Arne Ungermann, Sikker Hansen m.fl - prøvede kræfter med formatet (ofte 30 x 23 cm), hvilket afstedkom en række fine og ofte højst dekorative omslag.

Aarhus Rådhus - Raadhus Bogladens Musikforlag - Boghandler Svend A. Larsen Walt Disney Snowwhite Storm P. De Tre  Smaa Mænd Två Kärleksvisor Martin Koch Storm P. Kibykoo Nodeomslag Otto Gelsted Her Har Hjertet Hjemme Nodeomslag Jacob Gade Tango Jalousie Nodeomslag Charlie Chaplin Limelight Nodeomslag

Postet i Musik af Lars Rørbæk | 0 kommentarer

Børnebøger

10/01/2017

Clemens samling af børnebøger rummer henved 1500 titler fra de seneste ca. to århundreder. I samlingen er næsten alle børnelitteraturens formater repræsenteret - fra billedbogen, pop-up bogen, badebogen, følebogen til lydbogen - og samlingen omfatter alverdens emner. Her et mindre udvalg i billeder.

ib spang olsen blæsten billedbøger ib spang olsen regnen billedbog Bamseleises rumfart Arne Ungermann billedbog Sten Hegeler - Arne Ungermann - Peter og Marianne leger dokter Sten Hegeler Peter og Marianne i skole Arne Ungermann Da solen blev formørket Edward Lear - Historien om fire børn. Illustreret af Arne Ungermann gendigtet af Jørgen Nash

Arne Ungermann Skibet er ladet med Arne Ungermann Pusti Egon Mathiesen Jane og fisken Hos moster Maren billedbog Thorbjørn Egner Karius og Baktus Astrid Lindgren Niels Karlsson-Pusling flytter ind Astrid Lindgren Pippi Langstrømpe i Sydhavet dansk 1.udgave Astrid Lindgren Emil fra Lønneberg svensk originaludgave med dedikation Leila Berg Historien om den lille bil The Jolly Gnome Wonder ABC book billedbog A flower fairy alphabet Mr. and Mrs. Mouse Estrid Ott Lillefinger rejser til Kolonien billedbog Jens August Schade og Hans Scherfig Urskoven billedbog Louis Moe Den grønne spillemand billedbog Felix Körling Wia-Wua-Wampa indianervers billedbog Elsa Beskow Pers nye klæder ABC of Nusery Rhymes Beatrix Potter Little Pig Robinson Shel Silverstein A Giraffe and a half buster larsen cirkus buster billedbog astrid lindgren ræven og nissen Flemming Quist Møller Bennys badekar billedbog helen bannerman little black sambo walt disney mickey og bønnestagen Jørgen Clevin Rasmus billedbog Carl Larsson billedbog Før Ole Lukøje kommer - billedbog Ib Spang Olsen Som man råber - billedbog Illustrated book of animals radiserne - charles m. schulz Santa Claus Club Maria Andersen Tudemarie Mors lille gis - billedbog Tykke Niels Mogens Zieler Den lille Æsop Onkel Toms hytte Astrid Lindgren Julefortællinger Under the sea - billedbog Peter Seeberg En efterårsdag i jernalderen Stankelben - billedbog Strøyer Bubu - billedbog A farmyard ABC Pets doctor walt disney bongo everything you can think of halfdan rasmussen tullerulle tappenstreg J R R Tolkien Julemandens breve Jan-bøgerne Knud Meister og Carlo Andersen norsk billedbog Molbohistorierne Året rundt med lille Per Golden picture story book Piet Hein Jorden er til at stå på Below zero Paul Berna På tærsklen til stjernerne science fiction børnebog

Postet i Børnebøger, Børnebøger af Lars Rørbæk | 0 kommentarer

Fleur de Lis' Facing Morning 2016

25/10/2016


Fleur de Lis Facing Morning 2-lp 2016

Så udkom den endelig! Den officielle genudgivelse af det tidligste jyske progressive rock album, nemlig Fleur De Lis' Facing Morning! - eller i vinylsammenhæng rettere nyudgivelse, da der er tale om et dobbeltalbum, hvor det ekstra album indeholder hidtil uudgivet materiale fra tiden omkring indspilningerne af gruppens eneste lp fra 1971. Bag udgivelsen står gruppen selv, og det har resulteret i en skatkiste af materiale om Fleur De Lis i form af historier/historien om gruppen, samtidige fotos og andre vigtige dokumentationer, som understreger, at bandet bag et af de mest obskure europæiske rock albums virkelig fandtes! For tilfældet er, at kun et fåtal af samlere af psykedelisk og progressiv rock har haft den originale presning af pladen i hænderne. Dens sjældenhed er legendarisk og er fyldigt beskrevet på internettet på diverse fora og blogs for samlere af sjældne rockplader.

.


I tiden for indspilningen af Facing Morning var en stor del af den progressive og psykedeliske rockscene i Danmark - og resten af Skandinavien - i et nært tilknytningsforhold til jazzscenen og et stort antal af de medvirkende musikere på den tids danske rockudgivelser havde en baggrund i jazzmiljøet, hvilket musikken ofte afspejlede. Den påvirkning var Fleur De Lis løsrevet fra. Bandets musikalske motor tog i stedet afsæt i amerikansk west-coast psychedelia, garage-rock og tidens progressive rock. I krydsfeltet mellem disse stilarter er Facing Morning et meget originalt og i nogle henseender tilmed et enestående album med en særegen lyd og stemning. Når man går nærmere ind i pladens spor, møder der en et ambitiøst band, som på trods af begrænsninger i indspilningsstudiet og forholdsvis beskeden musikalsk erfaring, brænder igennem på en lidenskabelig og vidunderlig måde og med en smittende overbevisning om, at dette albums tilblivelse er det vigtigste i verden! Det er musik med etos - troværdighed overfor modtageren. De mener det alvorligt! Det understreges af, at albummet er totalt blottet for den psykedeliske scenes ellers tidstypiske momentvise gimmicks, fjollerier og ballade og af et tekstunivers, der kredser omkring udvidelse og forvandling af bevidstheden og med naturen som spejling i de ekspressive ballader Sneen og i titelnummeret Facing Morning - sidstnævnte med kvindevokal. Musikken er drevet af henholdsvis guitar og orgel og ikke mindst sangskriver Leif Kramers inderlige vokal - som rummer stor følsomhed og weltschmerz - og sine steder er understøttet af et stemningsmættet backingvokal arrangement af gotiske dimensioner. Facing Morning kan siges at have det tilfælles med andre af samtidens markante danske prog./psyk. albums, såsom f.eks. Pan, Culpeper's Orchard og Blast Furnace, at musikkens fortælling bevæger sig frem i forskellige genrer og stilarter. I Fleur De Lis tilfælde i kraft af Syre-rock, Hard-rock, Space-rock og Folk.
De tekniske vanskeligheder under indspilningen i det primitive Quali-Sound studie på den mørke, jyske hede var store, men blev løst via en lang række utraditionelle og opfindsomme kunstgreb af pladens lydtekniker Kai Toft og bandet, der til lejligheden måtte konstruere og opfinde adskilligt studieudstyr for at indspilningen kunne realiseres. Der er ingen tvivl om, at dette "hjemmelavede" udstyr også har bidraget til pladens særlige lyd og stemning. Den stemning, som opstår, når en ny verden bliver til.

.


En stor nyhed for samlere er, at Fleur De Lis under arbejdet med nyudgivelsen, fandt dokumentationen for pladens sjældenhed. Det viser sig nemlig, at førstetrykningen ikke blev udsendt i 500 eksemplarer, som man hidtil har formodet, men ifølge en skrivelse fra bandets pladeselskab Quali-Sound blot udkom i 153 eksemplarer! På den baggrund er det ikke overraskende, at der kan gå år imellem, at et eksemplar udbydes til salg. Selv ikke alle medlemmer af gruppen har originalen længere! Den eneste officielle genudgivelse af albummet i vinylformat - fra Amber Soundroom - fra 2004 blev fremstillet i 1000 eksemplarer og er også for længst udsolgt.

.

Om det nye album skriver Leif Kramer Nielsen fra Fleur de Lis på Facebook: Jeg og mine gamle bandvenner fra FLEUR DE LIS genudgiver efter lang tids forberedende arbejde kultalbummet FACING MORNING fra 1971. Efter en lang årrække med alt for mange piratkopier af tvivlsom kvalitet udkommer FACING MORNING 1+2 den 5. november 2016. Der er tale om en luksusudgave. Et dobbeltalbum i 180 g vinyl, hvor LP 1 er en tro og nænsomt remastered kopi af det originale album. LP 2 indeholder senere optagelser, vi aldrig tidligere har udgivet på vinyl. Med det nye album følger et 24 siders hæfte indeholdende historien om FLEUR DE LIS, som vi har fortalt den til journalist Merete Just.
Lars Rørbæk, Clemens Records, har skrevet forordet, hvori han bl.a. sætter FLEUR DE LIS og musikken ind i en musikhistorisk sammenhæng.
Det nye album udkommer i 1000 nummererede eksemplarer. Glæder mig!

Postet i Progressive Rock Music, Progressive Rock Music af Lars Rørbæk | 0 kommentarer

Pjecer og Småskrifter

25/04/2016

Her kan du se et udvalg i billeder af Clemens samling af småskrifter, pjecer, ældre plakater, flyers m.m. Fælles for mange af titlerne i dette album er, at der er tale om lejlighedsudgivelser - reklame- og informativt materiale, bekendtgørelser, årspublikationer, periodica. Og netop på grund af det lejlighedsvise og dermed den ofte flygtige relevans er mange af disse småtryk blevet kasseret efter læsning og brug, og kan derfor siges at være kuriøse. Igennem årene har jeg samlet en del op, så Clemens samlingen i dag består af henved 2000 småtryk. Emnemæssigt spænder samlingen vidt - fra vejledninger i effilering af damehår til ældre afløbsregulativer - og hvad opbevaring angår, er samlingen nærmest en drøm for enhver antikvar, da den ikke optager megen lagerplads:-)

Rivarossi tog - modeltog hjemmefabrikation af legetøj sten hegeler legetøj julepynt håndbold opslagsbog skiteknik skisport billard opslagsbog ferskvandsfauna vægtbog for spæde børn 4 timers lak dyrups dansk mercury motorcykel overdyrlægen fortæller moderne kønsliv mundharmonika maritim lystfartøjer fdm camping danske tændstiketiketter peter faber juletræet folkeskolens tegnebog grønlands skoleradio hygge i deres hjem med akvariefisk bagerdemonstration erhverv bageri vinylplade bog frisør pjece eifilering af damehår automobil ordbog afløb fra ejendomme cykler 3-hjuletbørnebegrænsning det kgl. bibliotek trykte skrifter forordning 1821 julemærker greek citar min egen færdselsbog 100 muntre og hjernefulde spørgsmål og svar 1850 frisør erhvervet parykmagerklasse 1 feltinstruktion for enkeltmand zøllner spiseseddel menukort gastronomi mælkerielever mejeri landbrug kørekunst biler kogning ved gas gastronomi oprob 2. verdenskrig danmarks besættelse polar-rutens indvielse 1954 reykjaviks fjernopvarmning navneklude oversvømmelsen i aarhus vort indbo en meget nyttig lægebog 1807 grammofonbogen gitte hænning record collector`s diary hvad enhver n.s. mann bør vite food vessels in irish passage graves hjemmefrysning atlas dorph de jydske zigeunere livet som det leves paa landevejen føroyska dansin sydvestjyske ildbukke

Postet i Ukategoriseret af Lars Rørbæk | 0 kommentarer

Storm P.

12/05/2015

Robert Storm Petersen (1882-1949) var en dansk maler, forfatter, skuespiller og "opfinder". Han var bedst kendt som Storm P.

Robert Storm Petersen er først og fremmest kendt for sine mange vittighedstegninger, bl.a. fluerne og de humoristiske aforismer. Han begyndte som bladtegner ved Klods-Hans, Blæksprutten og Lurifax. Sidenhen opfandt han sit barokke persongalleri i en lang række humoristiske fortællinger samt i årspublikationerne Peter Vimmelskaft, Peter og Ping og StormP.albummet. Nedenfor kan du se et udvalg i billeder af Clemens Antikvariats omfattende Storm P. samling:

Robert Storm Petersen Storm P. Album 1913 første årgangRobert Storm Petersen Storm P. Album 1914 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1915 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1916 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1917 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1918 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1919 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1920 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1921 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1922 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1923 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1924Robert Storm Petersen Storm P. Album 1925 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1926 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1927 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1928 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1929 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1930Robert Storm Petersen Storm P. Album 1931 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1932 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1933 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1934 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1935 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1936Robert Storm Petersen Storm P. Album 1937 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1938 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1939 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1940 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1941 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1942Robert Storm Petersen Storm P. Album 1943 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1944 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1945 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1946 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1947 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1948Robert Storm Petersen Storm P. Album 1949 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1950 Robert Storm Petersen Storm P. Album 1951 mindealbum Robert Storm Petersen Storm P. Album 1952 mindealbum storm p fredagsvalsen clemens antikvariat aarhus storm p godaften hansen clemens antikvariat aarhus storm p snoldby clemens antikvariat aarhus

storm p. tante rikke storm p. hvorfor er dit smil... storm p. hvem har bolden storm p. blyhatten storm p. lazaros shimmyliva weel den gamle pige ph-revy storm p.

Postet i Ukategoriseret af Lars Rørbæk | 0 kommentarer

Jacks Beat Records

26/10/2014

Beat Records or Jacks Beat was an independent danish record label founded by the 19-year-old Jack Fridthjof in 1965. From 1965 to 1969 Jack Fridthjof recorded approximately ninety 7-inch records, mainly with unknown artists and groups. The first tracks were recorded with Danish beat artists, including Jack himself, on ordinary mono tape recorders and had a wonderful rough garage sound. Later on the label profile expanded to release a wide range of different artists and genres, incl. psychedelic-rock, mainstream pop and even folklore artists. Today the label is highly collectable. Many releases from Jacks Beat were manufactured in only 100-300 copies and are very rare today. Here`s our recent collection of Jacks Beat 7-inch vinyls: https://clemensantikvariat.dk/music/search.php?freeText=jacks+beat+records&searchType=0#.VE0K_md0yzk

jacks beat samling 2

Postet i Ukategoriseret af Lars Rørbæk | 0 kommentarer

Billeder af Clemens Antikvariat

09/06/2013
  • rørbæk antikvariat 1989 Clemens Boghandel og Antikvariat, Tordenskjoldsgade 37, 1996 - foto Lars Rørbæk - foto 3 clemens kælderen 1996clemens sort hvis facade Clemens Antikvariat - Interiør2012 sort hvid clemens kunst Clemens udstilling ved Bogfesten i Ridehuset 2002, med Michela butikken 2012 outlaw feng shui clemens håndbogsbiblioteket

clemens antikvariat julen 2014 bøgernes bjerg, marts 2015 Kunstbøger, 2015 vinyl-plader clemens antikvariat 2015 clemens antikvariat plakat, 2015

Clemens Antikvariat: Billede 1: August/september 1989 - En kort overgang hed antikvariatet Rørbæk og havde adresse på Åboulevarden i Aarhus. Billede 2: Efterår 1995 - Clemens Boghandel og Antikvariat, Tordenskjoldsgade 37 - Dengang havde antikvariatet adresse på 1.sal (faglitteratur) og i kælderen (skønlitteratur). Billede 3: Vinter 1996 - Fra kælderen, eller "fængslet", i antikvariatet under et af de mange hollandske udsalg. Billede 4: Efterår 2004 - Facaden på den nuværende adresse i Tordenskjoldsgade 59, hvortil antikvariatet flyttede i 2000. Billede 5-6: Forår 2012 - Interiørbilleder fra Tordenskjoldsgade 59. Billede 7: Efterår 2002: Udstilling ved Bogfesten i Ridehuset. Billede 8: Januar 2011 - Efter flytning af det skønlitterære lager. Billede 9-10: Forår 2013 - Håndbogsbibliotek og arbejdsplads i Clemens Antikvariat. Billede 11: Ved juletid, 2014. Billede 12: Bøgernes bjerg, marts 2015. Billede 13: Kunstbøger, 2015. Billede 14: Vinyl-plader, 2015. Billede 15: Udstillingsplakat, foråret 2015.

Postet i Clemens Antikvariat, Clemens Antikvariat, Books, Books af Lars Rørbæk | 0 kommentarer

Gyldendals Uglebøger

26/02/2013

Gyldendals Uglebøger er en serie fagbøger i billigbogsudstyr udgivet i perioden fra 1960'erne til 80'erne. Serien spændte over adskillige fagområder og var bemærkelsesværdig ved en lang række introduktioner til datidens fremtrædende forskere og videnskabspersonligheder. Endvidere inkluderede serien udgivelser/genudgivelser af klassiske værker indenfor natur- og samfundsvidenskaberne, filosofi, litteraturvidenskab, kunst m.m. Uglebøgernes iøjnefaldende typografi og omslag var tilrettelagt af grafikeren Austin Grandjean. På linket nedenfor kan du se Clemens Antikvariats udvalg af de fra forlaget forlængst udsolgte titler. https://clemensantikvariat.dk/search.php?searchString=uglebøger&searchType=10 Gyldendals UglebøgerGyldendals Uglebøger

Postet i Books, Books af Lars Rørbæk | 0 kommentarer

Lidt historie om Fleur De Lis' Facing Morning-album.

24/04/2012

Når en LP-plade, der har været brugt som bordskåner igennem 40 år, kan sælges, er der oftest tale om en sjældenhed. Og hvis det samtidig ikke afskrækker køberen, at vinylen lyder, som om at nogen steger bacon henover lydsporet, er der en uhyre efterspurgt sjældenhed på spil. Når det kommer til samlere af dansk, progressiv- og psykedelisk rock, kan der højst sandsynligt kun være tale om 3-4 plader, der trods sørgelig tilstand stadig er attraktive og salgbare. Mest sandsynligt er der tale om et album med titlen Facing Morning af et band fra Skive, der hed Fleur de Lis. Det er oftest den sidste plade, der mangler, før samlingen af dansk rock er komplet. Den er så sjælden, at selv ikke alle de involverede i udgivelsen i dag har et eksemplar. Og der kan gå flere år imellem, at den udbydes til salg! Vi er nærmest oppe i en grad af sjældenhed, der måler sig med udgivelser fra steder uden demografisk- og kulturel aktivitets registrering. Og så galt er det trods alt ikke fat i Skive, selv om beliggenheden er på grænsen til Udkantsdanmark.

Men hvorfor er dette album da så uhyre sjældent? Ved udgivelsen i 1971 var der ingen tegn på, at pladen 40 år senere skulle få status af uopdrivelig. Den blev trykt i 500 eksemplarer, hvilket dengang var standardoplag for førstetrykket af mange danske albums. Og såvidt vides, blev pladen endda distribueret rettidigt til danske pladeforhandlere. Men den solgte ikke. De fleste af de cirkulerede eksemplarer endte hos bandets familier, venner, bekendte og en beskeden kreds af danske rockanmeldere.

En række koncerter med bandet rundt om i landet satte heller ikke gang i salget. Og da pladen heller ikke solgte i de følgende år og gruppen gik i opløsning i begyndelsen af 1973, blev restoplaget på anslået 400 stk. destrueret! Af de tilbageværende 100 stk. befinder langt den overvejende del sig i dag uden for Skives og Danmarks grænser og handles imellem internationale samlere af psykedelisk rock.

(241.)(241.a)(241.b)

Det var virkelig ufortjent, at det skulle gå sådan dengang, for Facing Morning er en interessant plade i dansk rockhistorie. En del af det interessante består i, at musikken virkede udansk på den tids rockscene, hvilket kan være en del af forklaringen på det beskedne salg. Der er tydelige spor efter amerikansk west-coast psychedelia og garage, og i modsætning til den overvejende del af den eksperimenterende, den progressive, rock i Danmark på den tid, var Fleur de Lis fuldstændig frigjort fra den danske jazzscene. Facing Morning-pladen er snarere beslægtet med den tidlige krautrock og førnævnte amerikanske forbindelse. Pladen blev indspillet i Palle Juuls – senere Country Palle – Quali Sound studie i Sønderholm nær Nibe og udkom tillige på hans Quali Sound label. Der er ikke tale om en privatudgivelse, som det står at læse på flere musikblogs på internettet. Quali Sound var et virksomhedsregistreret pladeselskab, som i øvrigt lagde studie til andre af tidens danske, progressive rockbands, fx Fujara, Def Cisum og Secret Oyster.

Der skulle gå hele 33 år, inden en officiel genudgivelse af albummet fandt sted. Det tyske pladeselskab Amber Soundroom forhandlede i 2004 med bandet. Og samme år genudgav de det originale album på vinyl i 500 eksemplarer samt en fin cd-udgivelse, der indeholdt uudgivet materiale fra dengang. Samlere kastede sig over genudgivelsen, som nu også er udsolgt, så pladens status på samlermarkedet er historisk uforandret. Nærmest uopdrivelig.

http://youtu.be/R1IViYdLhhw

Postet i Rarebookings' Progressive Music of Scandinavia, Rarebookings' Progressive Music of Scandinavia af Lars Rørbæk | 0 kommentarer

P.G. Wodehouse

05/02/2012

A small selection of our many titles by the great british humourist P.G. Wodehouse. Find other titles by the author at the link below:

https://clemensantikvariat.dk/search.php?searchString=wodehouse&searchType=10

P G Wodehouse A Gentleman of leisure P G Wodehouse Wilhelm Tell told again P G Wodehouse The Clicking of Cuthbert P G Wodehouse Laughing Gas p g wodehouse the little nugget P G Wodehouse A Prefects Uncle P G Wodehouse The Man Upstairs p g wodehouse the luck of the bodkins p g wodehouse leave it to psmith P G Wodehouse Lord Emsworth and others p g wodehouse psmith in the city P G Wodehouse Love among the chickens P G Wodehouse Uneasy money p g wodehouse the small bachelor p g wodehouse right ho jeeves p g wodehouse the heart of a goof p g wodehouse something fishy p g wodehouse indiscretions of archie P G Wodehouse A few quick ones P G Wodehouse Cocktail time P G Wodehouse Ice in the bedroom p g wodehouse stiff upper lip, jeeves p g wodehouse the world of blandings p g wodehouse the mating season P G Wodehouse Company for Henry P G Wodehouse Woosters World p g wodehouse a pelican at blandings P G Wodehouse Jeeves in the offing P G Wodehouse Aunts aren`t gentlemen P G Wodehouse Do butlers burgle banks

Postet i o, o af Lars Rørbæk | 0 kommentarer

1  2  >>
Design by Krosweb