Indkøbskurv
Antal
0 stk.
Total
0 kr.

Den Danske Antikvarboghandlerforening ILAB-LILA
  

Fleur de Lis: Facing Morning. Orig. 1st. Press.

     
Bestil  

KunstnerFleur de Lis
TitelFacing Morning. Orig. 1st. Press.
LabelQuali-Sound
FormatLP
Udgivelsesår1971
KatalognummerQS 403 SLP
PrisBID kr.
BeskrivelseBeskrivelse af Fleur de Lis-album:

Side 1: Vinylen har mange små hairlines – som formodentlig er opstået som følge af håndtering – men ingen dybere ridser. Pladen spiller uden pops og jumps men med små clicks her og der samt baggrundsstøj, som især høres i pladens afdæmpede passager.
Side 2: Denne side har mange af a-sidens karakteristika, men spiller en anelse bedre og med færre clicks.

På det papirtynde omslag ses ved åbningen en mindre men lukket rift (ca. 1cm), som er svær at spotte på scanningen. Desuden har foromslaget nogle mindre hvide pletter nærmest øverst i venstre hjørne – formodentlig efter afrevet prismærke. Der er en smule kantslid men ikke noget graverende.

I løbet af de sidste ca. 30 år har jeg efterset ca. 25 eksemplarer af pladen (Pladen er trykt i 153 eksemplarer). Derfor er det erfaringsmæssigt muligt, at stille det aktuelle eksemplar i perspektiv: Hvad vinylen angår placerer eksemplaret sig i mellemgruppen (eller lidt derover) af sete eksemplarer. Det er jo langtfra et top-eksemplar – som jeg i øvrigt endnu har tilgode at se – med dog pænere end mange af de eksemplarer, jeg har stået med.
Det skrøbelige omslag ligger uden diskussion helt i toppen af gennemgåede eksemplarer. Det er helt usædvanligt med et omslag, der har så relativt få brugsspor, for på 9 ud af 10 eksemplarer ses udbredt ringwear (aftegninger af vinylens form på coveret, som bevirker skader på omslags-illustrationen). Derforuden har gennemsnitlige eksemplarer ofte store defekter såsom åbne rifter og udpræget kantslid.

Når der i historikken over salg af pladen ikke ses top-eksemplarer, skyldes det dels det ekstemt skrøbelige omslag samt kvaliteten på vinylen, som givetvis er low-budget. Udgivelsen var jo selvfinancieret af gruppen, som bestod af meget unge mennesker med et ret så begrænset budget til rådighed.
Et andet forhold som givetvis også har spillet ind, er det, at langt hovedparten af eksemplarerne har tilhørt personer omkring gruppen, og dermed folk som har haft interesse i gruppen og musikken og derfor spillet pladen utallige gange – og formodentlig på et (tidens gængse) afspilnings-udstyr som ikke i samme grad skånede vinylen, som det er tilfældet med nutidens.

Beskrivelse af Birds of Paradise-singleplade:

Denne singleplade som blev udgivet året før albummet, er indspillet under medvirken af de to kommende Fleur de Lis-medlemmer nemlig gruppens sanger og sangskriver Leif Nielsen Kramer samt trommeslager Kaj Olesen.
Der er tale om en plade, som om muligt er endnu mere sjælden end albummet, og det er blot det tredje eksemplar, jeg har set.

Omslaget som er papirstyndt er uden egentlige defekter udover, at vinylen er gået en smule igennem bunden, som det ofte ses med omslag på den tids singleplader.
Derudover ses antydningsvis aftegning efter vinylen – ikke decideret ringwear. Det er absolut et pænt og velholdt eksemplar uden andre brugsspor men altså med en anelse alderspræg. Tæt på et topeksemplar.

Side 1: Vinylen har 4-5 hairlines som dog ikke høres ved afspilning, men der høres gennemgående moderat knas men ingen overspring, og pladen spiller fint hele vejen igennem.

Side 2: På B-siden ses 2 antydningsvise mindre mærker – ikke egentlige hairlines - og måske noget der under lup kunne være nogle bittesmå hairlines, men det er så småt, at det er svært at bedømme. B-siden er velholdt og ikke langt fra et helt pænt eksemplar - visuelt bedømt. Afspilningen afslører dog også her gennemgående moderat knas, men også b-siden spiller igennem uden overspring.

Pladen har tilhørt Kaj Olesen, som spiller trommer på indspilningen og som året efter medvirkede på Facing Morning-albummet.

Pladerne sælges samlet.

Startbud: 45.000 kr. eller 6000 euro.
 
Genrerock, progressive-rock, psychedelic-rock,
Pladens standVery good (VG)
Coverets standVery good (VG)
Label standVery good plus (VG+)
Internt nummerH103392



Design by Krosweb